Yhdistä lainasi

*) Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 %.
Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 30,6 %. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 € ja tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma. Tarjottava nimelliskorko on maksimissaan 20 % ja lainaan liittyvät muut kulut vuodessa maksimissaan joko 150 euroa tai 3,65 % lainasummasta, sen mukaan kumpi on pienempi.


Säästä rahaa yhdistämällä lainasi

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa usean velan yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Yhdistelylainan avulla voit säästää rahaa sekä helpottaa taloutesi hoitamista. Kun yhdistät kaikki lainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jää sinulle vain yksi lasku huolehdittavaksi. Samalla säästät sekä korkokuluissa että muissa lainakohtaisissa hoitokuluissa. Hakiessasi yhdistelylainaa on erittäin tärkeää, että erittelet hakemuksessa kaikki nykyiset lainasi sekä merkitset myös, mitkä niistä aiot maksaa pois.

Osittainenkin yhdistäminen kannattaa

Aina kaikkien lainojen yhdistäminen kerralla ei onnistu. Tällaisessa tilanteessa kannattaa miettiä lainojen osittaista yhdistämistä tai ainakin suunnitella lainojen takaisinmaksu mahdollisimman järkevästi. Lainojen takaisinmaksujärjestyksellä on merkitystä, ja pienellä harkinnalla voit onnistua säästämään isojakin summia. Mitä pidempään maksat korkeakorkoista lainaa, sitä suuremmaksi lainan kokonaiskustannus nousee. Priorisoi siis kalleimmat lainat aina ensin maksettaviksi ja yhdistä ne mahdollisuuksien mukaan joko kokonaan tai osittain edullisemmaksi lainaksi.