Yhdistä lainasi

*) Esimerkki lainan kustannuksista: luoton ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 233 €. Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä ja 95€ avausmaksu. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 958 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9%. Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella välillä minimissään 4,5 % ja maksimissaan 50,5%. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 2000 € - 60.000 €.


Säästä rahaa yhdistämällä lainasi

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa usean velan yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Yhdistelylainan avulla voit säästää rahaa sekä helpottaa taloutesi hoitamista. Kun yhdistät kaikki lainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jää sinulle vain yksi lasku huolehdittavaksi. Samalla säästät sekä korkokuluissa että muissa lainakohtaisissa hoitokuluissa. Hakiessasi yhdistelylainaa on erittäin tärkeää, että erittelet hakemuksessa kaikki nykyiset lainasi sekä merkitset myös, mitkä niistä aiot maksaa pois.

Osittainenkin yhdistäminen kannattaa

Aina kaikkien lainojen yhdistäminen kerralla ei onnistu. Tällaisessa tilanteessa kannattaa miettiä lainojen osittaista yhdistämistä tai ainakin suunnitella lainojen takaisinmaksu mahdollisimman järkevästi. Lainojen takaisinmaksujärjestyksellä on merkitystä, ja pienellä harkinnalla voit onnistua säästämään isojakin summia. Mitä pidempään maksat korkeakorkoista lainaa, sitä suuremmaksi lainan kokonaiskustannus nousee. Priorisoi siis kalleimmat lainat aina ensin maksettaviksi ja yhdistä ne mahdollisuuksien mukaan joko kokonaan tai osittain edullisemmaksi lainaksi.